Om Aikido

Aikido er en konkurrence fri japansk kampkunst, hvor grundtanken er, at en mindre kraft leder en større kraft. Ved at have nærværelse og koncentration i træningen vil man lære en basis træning, som giver styrke, overblik og selvtillid. Aikido kan trænes af både kvinder og mænd og alle med deres egne forudsætninger for at træne - derfor er det også vigtigt, at der er en rummelighed i træningen.

Aikido er en kampkunst, som kan anvendes som et effektivt selvforsvar af en dygtig aikidoka. En aikidoka (person som træner aikido) bruger´aikidoens principper og teknik i en kampsituation for hurtigt og effektivt at neutralisere modstanderens angreb uden at skade modstanderen.

Morihei Ueshiba (14. december 1883 – 26. april 1969) var grundlæggeren af den Japanske kampkunst Aikido. Han bliver oftest omtalt som O-sensei (翁先生 Ō Sensei) – ærværdige lærer, blandt aikido udøvere. 

Morihei Ueshiba blev født i byen Tanabe i Wakayama-præfekturet i Japan d. 14. december 1883. I 1916 var han med til at kolonisere nyt land på øen Hokkaido i Nordjapan, hvor han lærte Daito-ryu aikijutsu fra Sokaku Takada.

I 1920 mødte han Onisaburo Deguchi, der var leder af den nyreligiøse sekt Omoto-kyo. Der underviste han i kampkunst, som han på det tidspunkt kaldt aiki-bujutsu.

I 1927 rejste han til Tokyo, og grundlagde snart hvad der skulle blive hovedkvarteret for aikido – Hombu Dojo. Han begyndte at kalde sin stilart for aiki-budo. I 1942 flyttede han ud på landet til Iwama i Ibaraki-præfekturet, og omkring den tid fik aikido sit navn.

 

 
Slagelse Aikido Klub | Søndermarkshallen, Byskov Allé 41., 4200 Slagelse  | Tlf.: 20430516